a

Lorem ipsum dolor amet, modus intellegebat duo dolorum graecis

Follow Us
  • Κανένα προϊόν στο καλάθι
  /  Blog   /  ΣΥΜΒΟΥΛΕΣ ΓΙΑ ΑΣΦΑΛΗ ΕΚΘΕΣΗ ΣΤΟΝ ΗΛΙΟ ΑΠΟ ΤΟΝ ΠΑΙΔΙΑΤΡΟ ΝΤΑΦΛΟ ΑΝΔΡΕΑ
ΣΥΜΒΟΥΛΕΣ ΓΙΑ ΑΣΦΑΛΗ ΕΚΘΕΣΗ ΣΤΟΝ ΗΛΙΟ ΑΠΟ ΤΟΝ ΠΑΙΔΙΑΤΡΟ ΝΤΑΦΛΟ ΑΝΔΡΕΑ

ΣΥΜΒΟΥΛΕΣ ΓΙΑ ΑΣΦΑΛΗ ΕΚΘΕΣΗ ΣΤΟΝ ΗΛΙΟ ΑΠΟ ΤΟΝ ΠΑΙΔΙΑΤΡΟ ΝΤΑΦΛΟ ΑΝΔΡΕΑ

Με αφορμή τον επερχόμενο καύσωνα  o παιδίατρος Ντάφλος Ανδρέας προτείνει τις εξής συμβουλές για τους μικρούς μας φίλους.

 

Αυξήστε την πρόσληψη υγρών στα παιδιά σας.

Κατά την διάρκεια των θερμών ημερών, η κατανάλωση υγρών θα πρέπει να είναι μεγαλύτερη από την δίψα μας.

Παρόλα αυτά θα ήταν καλύτερο να αποφύγετε την κατανάλωση παγωμένων αναψυκτικών, καθώς θα μπορούσαν να προκαλέσουν στομαχόπονο και πονόλαιμο στους μικρούς μας φίλους.

Η έντονη εφίδρωση αφαιρεί από το σώμα μας ηλεκτρολύτες.

Ο ευκολότερος τρόπος για την αντικατάσταση τους είναι με την λήψη φαγητού. Οπότε θα ήταν καλό οι μικροί μας φίλοι να καταναλώνουν άφθονους χυμούς φρούτων και ιδιαίτερα κατά την διάρκεια της άσκησης.

Φοράμε κατάλληλα ρούχα και χρησιμοποιούμε πάντα αντιηλιακό.

Συστήνεται η χρήση κατάλληλου ρουχισμού, διαλέγουμε ελαφριά και άνετα ρούχα, κατά προτίμηση ανοιχτού χρώματος και δεν ξεχνάμε ποτέ το καπέλο μας.

Διαλέγουμε για τα παιδιά μας αντιηλιακό με δείκτη προστασίας τουλάχιστον SPF50 +  το οποίο και εφαρμόζουμε κάθε 30- 40 λεπτά μην ξεχνώντας τις πιο ευαίσθητες επιφάνειες των παιδιών, όπως πίσω από τα αυτιά, στον λαιμό και τα πόδια.

Τέλος, θα ήταν καλό να αποφύγετε τα βαριά γεύματα, τα οποία θα αφαιρέσουν ενέργεια από το σώμα των παιδιών σας, να μην αφήνεται ποτέ τα παιδιά μέσα στο αυτοκίνητο και ιδίως τα βρέφη,  να αποφύγετε την έκθεση τους στον ήλιο κατά την διάρκεια των μεσημεριανών ωρών, και να δίνετε αρκετά υγρά.

 

Ευχόμαστε σε όλους ένα όμορφο και ασφαλές καλοκαίρι!!!!

Ντάφλος Ανδρέας 

Παιδίατρος.

6936505316